Home          Explicarea Viselor       Semnificatia Viselor           Somnul si visele           Subconstientul          Cartea Viselor         Exemple Vise Explicate
 


LITERA VISELOR

A     M
B     N
C     O
D     P
E     R
F     S
G     T
H     U
I     V
L     Z

     


Semnificatia viselor

            
 

      Acest dictionar va prezinta diverse semnificatii care apar cel mai des in vise. Fiecare din ele, pentru a fi cunoscute perfect, s-ar cere explicat prin zeci de vise... Am ales doar semnificatia lor de baza cea mai curenta cu ajutorul careia veti putea afla semnificatia viselor, fara ajutorul unui specialist.

      Cit dureaza un vis ?
In ciuda experientelor, nu exista date certe in aceasta privinta. in orice caz, e falsa parerea ca un vis dureaza numai citeva secunde. Putem fi siguri ca unele vise dureaza atita timp ca si cind actiunea s-ar fi desfasurat in stare de trezire.
      Totusi, alte vise sint foarte scurte, desi ne fac sa traversam o multime de evenimente sau de situatii ! si acest desfasurator cu viteza este valabil, mai ales, pentru visele consumate cu putin timp inainte de trezire.
      Cu toate acestea, adesea se intimpla sa se fi derulat in spiritul dv. o scena incredibil de lunga si complicata fara o semnificatie evidenta ; v-ati imaginat situatiile cele mai absurde, personaje, cuvinte, raspunsuri etc. si toate acestea in doua-trei secunde... Dar veti admite faptele cind veti afla ca ideile se transmit sub forma impulsurilor electrice a caror viteza nu este de loc de neglijat.
      Un vis este o semnificatie, un presentiment ?
Totul depinde de sensul dat termenului „presentiment". Nu cu mult timp in urma, semnificatia viselor era considerata in bloc manifestari ale unor forte superioare : spirite, demoni etc. Dezvoltarea cunostintelor despre creier a lovit puternic in pinza grotesca de superstitii. Pe de alta parte, daca credeti ca visele au o semnificatie, este normal sa incercati sa le cautati acea semnificatie... Cum trebuie inteles cuvintul „presentiment" ? Este un adevar ca multe vise „previn" un lucru care se va intimpla. De ce ? Deoarece visul se naste in subconstient (subconstientul cuprinzind o multime de informatii pe care nu le putem vedea in stare constienta).
      Unele vise ne permit astfel „sa ne punem la punct" si sa ne cunoastem mai bine ; de a cunoaste, totodata, situatia noastra interioara. si acest lucru este foarte important! Pentru ca este evident ca, daca ne cunoastem bine, ne va fi usor sa prevedem ceea ce ni se va intimpla miine sau peste o saptamina.
.